tisdag 1 december 2015

1december = Härligt bad i Medelhavet

Idag vaknade vi till en fin soluppgång i Bolnuevo Costa Calida, 

 Då tittade vi på varann och sa, idag blir det ett dopp i havet. Nu röjde vi undan frukosten och gjorde oss klara för en sväng ner till stranden. 
Ingela 
Bengt

Ja, detta blev en lyckad början på vår vistelse i  Bolnuevo. Vi kom hit i går middag och kände att Camping playa de Mazarron som ligger vid havet skulle passa oss. Turen var med oss och vi fick en bra plats med mycket sol. Något tält kommer vi inte att sätta upp utan vi nöjer oss med markisen och vindskyddet eftersom vi stannar endast några dagar. 
När allt var klart blev det en rundtur i byn. 
Sedan har vi hunnit med ett bingospel som var gratis och campingen hade sponsrat vinflaskorna som var vinsterna. 
Chivas har sprungit lös på stranden och detta var en ny upplevelse för honom att få välja väg själv. Tidigt på morgonen är det många som rastar sina hundar nere vid vattenkanten. Självklart krävs det disciplin av matte o husse att plocka upp efter sina gosedjur. Stranden är ren! 

En cykeltur stod på dagordningen så det bar iväg från campingen utefter kusten till Porto de Mazzaron. Det är många vikar här som skiljs åt av lite eroderade klippkanter. 
Nu är jag jätteglad då vi kan vandra på stranden och upp på klipporna. Finfint med lite variation i naturen. Vattnet är så kristallklart här och eftersom det är lågsäsong i Spanien är det nästan folktomt på stränderna.
Sedan bar det av upp i byn och där kollade vi på 
Torre de los Caballos (Tower of Horses). Varför detta namn förtäljer inte historien. Det bruna tornet byggdes på 1500-talet som ett vakttorn för bevakning av pirater som ev skulle invadera landet. Tornet medförde lugn och ro för fiskarna vid kusten. Storyn förteller att det har skett ett mirakel då en jungfru uppenbarade sig på stranden i Mazarron och fick piraterna att fly. Som tack byggdes kyrkan La Purisima Conception Chapel alldeles intill. Tyvärr fick vi inte se kyrkans fantastiska innertak då den var stängd. 
Ni förstår att vi har det bra men nu är det bara drygt en vecka kvar innan vi tar flyget hem. 
Se you
We 4

4 kommentarer:

 1. Härligt! Det är lite kyligare i Stockholm, men idag hade vi iaf 8 plusgrader och sol när vi flyttade in i husbåten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en grej att vi bestämt att vi skulle bada i havet en gång innan vi åker hem. Även våra kvällar börjar bli svalare nu så värmen är på på nätterna. Annars allt väl i Spanien.

   Radera
 2. Förstår att ni har det kanon! Kvällarna hör har nu blivit svalare, hörligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan väl dela med dig av lite värme för nu behöver vi det på kvällarna och nätterna. Tackar i förväg.

   Radera

Husbilen Helge