onsdag 30 december 2015

Tillbakablick på 2015

Ibland händer det så mycket på ett år att det är svårt att komma ihåg när, var och vad man gjort. Man reser, umgås med familjen, släkt och vänner och allt spelar revy när man ska tänka tillbaka på de olika händelserna. Nu menar jag inte att det är nödvändigt att alla detaljer ska minnas men vissa saker känns  viktigare än andra. En återblick är därför inte så dumt. 

Eftersom vi alltid firar Nyår i Tandådalen så börjar tillbakablicken med en bild tagen från altanen. Så här fina dagar gör att sinnet känns glatt och det är lätt att acceptera vinterkylan.
Förra nyåret var det ca - 20 gr, mera snö samt lite mer sol än vad vi hittills fått.

Efter nyårsfirande med grannarna åkte vi hem och var hemma några dagar innan det bar av till Thailand. 
Det är inte svårt att njuta i Thailand när termometern visar långt över nollstrecket. Många utflykter blev det med vår lätta mc. Det kunde då bli utflykter på ända upp till 20-25 mil från byn. Övernattning på olika resorter gällde då. 
Nu har vi dock sålt huset men vi kommer att åka till Thailand trots att vi inte har eget hus. 

Som " freqvent flyer"blev vi uppgraderade nästan varje hemresa. Det är bra att åka med samma flygbolag för då finns möjlighet till denna lyx. 

I mars var vi tillbaka i Göteborg och Helge skulle hämtas ut från sitt garage. Det skulle installeras en fast tank och en parabol med tanke på vår övervintring i Spanien. Reselitteratur, visst men har vi allt?Lika bra att beställa i god tid! 
April var en bra  månad. Bl a besökte vi den nya stellplatsen i Henån. Den uppskattade vi mycket.  
Tänk er den där första riktigt varma vårdagen, stolarna åker ut och kaffet serveras lite provisorisk, men vad gott det smakar. Det är lätt att drömma att alla utflykter blir så här goa. 

Påsken firades i stugan och nu sken solen från en klar himmel så vi kunde ta välkomstdrinken ute. 
Det är härligt att fira i goda vänners lag och prata om gamla minnen från när barnen var små och vi åkte med våra husvagnar runtom både i Sverige och Europa.

De nya installationerna skulle testas och det fick bli vid Valborgsmässofirandet i Seglora. 
Denna gamla stenbro är lika imponerande varje år! Årets första liljekonvalj hittade vi i en glänta utefter vägen. Våren är på väg!
I maj var det dax att hämta vårt lilla nyförvärv. Ett förvärv som ger oss mycket glädje och inte minst motion. Nu gällde det att få Chivas att trivas med oss och Helge. Inga problem säger Chivas jag hänger med överallt.  En tur som vi avverkade var att åka gamla Riksettan, en riktig nostalgitripp. 

En tripp som vi kan rekommendera

En annan för oss viktig dag var Bengts 70-årsdag. Firandet förlade vi till Marstrand. Det gällde ju att hitta ett hotell som också välkomnade hundar. 


Det blev ett härligt firande med välkomstdrink på rummet, spa, utomordentlig god mat i restaurangen och mycket skratt och glädje. 

På tur stod att skaffa ett pass till Chivas. När det var klart väntade resan till Tyskland och Nordsjökusten. 
Det var nationalparken med tidvattnet utanför Danmark och Tysklands kust "Vadehavet" som intresserade oss. Båten som vi tog ut till en av pärlbandsöarna "Wangeroode"hade ingen fast tidtabell utan gick när tidvattnet gav sin tillåtelse.  Tänk om tidvattnet tog slut !?. Men tyskarnas riviera vad tyckte vi om den? No bath for us, i den gyttjebotten. Vi är ju bortskämda med västkusten. Men det var en resa som vi inte kommer att glömma på länge trots badolägenheterna. 

Väl hemma igen var det dax att bara byta om för då startade vår "landskapsresa", Bohuslän, Värmland, Dalarna och slutligen Öland. 
Bohuslän har ju Grebbestad ett litet samhälle där vi besökte dottern med familj. Ja makrillen talar för sig själv eller rättare sagt Bengt. Chivas rastas av Saga och kommer sedan hem och luktar värre än rutten fisk för han gottade sig i maneter som låg vid strandkanten. Sedan upptäckte han den gröna stora grodan som nonchalerade honom totalt. 

Vidare till Värmland för besök hos goda vänner. Där bjöds vi bl a på en rundtur i Glaskogens naturreservat. Vilken överraskning, där finns ett omskrivet hus som vi sett ett inslag om på TV. Sedan fick vi reda på att det var till salu för det låg på Hemnet. Men huruvida det är sålt vet jag inte. 
Det så kallade Drakhuset. 

Nästa etapp var stugan i Tandådalen. Där väntar lite arbete men också umgänge med sonen och hans familj samt grannarna på gatan. Vad vi skullesom dessutom är greit är att en storstädning av Helge är lätt att åstadkomma där. Allt åker ut och in åker såpa och vatten. 
Vår grillplats utnyttjas ofta. 

Vi passerade också Borlänge för att besöka våra gamla grannar från tiden då vi själva bodde där. Charli var en ny familjemedlem som vi inte träffat tidigare. Han och Chivas blev jättegoda vänner. Även här blev Bengt uppvaktat. Men på vägen till Borlänge passerade vi Dalhalla utanför Rättvik. Dalhalla iordningställdes efter att vi flyttade från staden där man förväntas bo länge.
Men nu hade vi bestämt med kompisarna att vi skulle träffas på Öland för några gemensamma dagar. I med autopiloten och ett glatt sinne så var vi på Öland. Härliga Öland som är ett måste varje år. 
Fika smakar alltid bra i glada vänners lag.

Efter några härliga dagar bar det av mot Ulricehamn. Varför just dit? Jo vi ville kola om deras Sommarbilaga fans kvar. I våras när vi var där blev vi intervjuade av UT. Resultatet ville vi gärna läsa. 
Jo då vi fick ett ex och artikeln kunde vi läsa. 

Men hur blir det med lingonen, årets bär har varit sent mogna. Vi körde i alla fall upp till Tandådalen för att kolla och det blev 10 l även i år. Jättenöjda. Visserligen kunde de vara lite mer mogna men men......
vi fick i alla fall lite värme i en slogbod. Plus att det även fanns lite blåbär kvar på norrsidorna. 

Årets höjdpunkt den återkommer alltid i september. Ja nu vet ni vad jag syftar på. Det är ett evenemang som vi inte vill vara utan. Man måste ju kolla in alla nya HB. 

Och här är Burstners nya Elegance.....ny köksinredning, inga gardiner, ny hygieninredning plus mycket annat. Men bilen har inte allt, det finns fortfarande förbättringsmöjligheter tycker vi. 

Vädret, vädret blir det någon mer fiskehelg eller?  Jo då, det blev ytterligare en fin fiskehelg som dessutom medförde lite middagsmat. 
Livet är underbart!

Det har blivit många fler resor i Sverige, men nu tror jag att det räcker!  Säsongen börjat lida mot sitt slut. Men inte för oss som ska köra söderut, första resan till Spanien och Portugalför vår del . En valpkurs medförde att vi kom iväg först i mitten av oktober. Vi valde därför att starta med Kielfärjan för att spara en resdag genom Danmark. 
Här bor vi i en hytt dit även djur är välkomna.

Vart var vi på väg? Kiel-Greven-Pont a Mousson-Digion-SAN Rafael del Rio-Liedl -Villa Nova la Guitru-Raco- Bahia Santa Pola-Bolnuevo-Nerja-Torre del Mar-Malaga det blev dessa övernattningsställen på nerresan genom Spanien. Nu är det två månader som vi bott i HB. Många tror att det är som att bo som familjen Hedenhös. Men långt ifrån. Vi har 2 rum och kök, separat toa o separat dusch, garage, el-eller gasolvärme, varmvatten m m. Säg inte att Hedenhös hade det så här bekvämt! 
Vi har upplevt många roliga sammankomster med nya vänner, gjort trevliga utflykter, ätit gott på olika restauranger, bott bra på campingarna, badat i Medelhavet m m. 
Jul o nyår är nu avklarat och det är snart dax att återvända. Vi längtar verkligen efter nya äventyr. Andalusien har mycket att erbjuda oss, så vi blir nog kvar ett par dagar till i Malaga-trakterna. Att resa är en del av livet!

God fortsättning 
Önskar
We 4

2 kommentarer:

  1. Det låter som ett härligt år! Att resa är livet! :) Önskar god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  2. Tack för din resumé av pret som gått! Jättetrevlig läsning!

    SvaraRadera

Husbilen Helge