onsdag 16 mars 2016

Marknadsdags

Ja då var det tisdag igen och dax för marknad. I Albufeira är det marknad den första och den tredje tisdagen i varje månad och marknadsplatsen ligger alldeles ovanför busstationen som i sin tur ligger ovanför stellplatsen. Med andra ord en kort promenad dit. 

Idag var det lite mulet vilket passade oss marknadsbesökare. Marknaden här är populär för det kommer busslaster med köpsugna hit från omkringliggande turistorter. 
Kanske var det extra många idag eftersom vårkollektionerna kommit fram. 
Vårens och sommarens lätta schalar och tröjor i läckra färger. Trots det blev det inget köp. 

Det är inte så lätt att bestämma sig när färgskalan ser så ljuvlig ut. 
Något som vi däremot var intresserade av var, en  fantasyclock. 
Klockor är lätt att köpa på en marknad. Däremot är det svårt att välja

Många är otroligt fantasifulla och de finns i allsköns kulörer. Själv fastnade jag för en svart med tanke på mina nyförvärvade glasögon. Bengts ur är mer av den traditionella sorten. Killen som sålde dem satte i nya batterier och vi fick även med oss var sitt extra batteri. Hoppas nu att de går i åtminstone ett år. 
Armband och halsband
Här är nya  produkter för oss. Smyckena är tillverkade i bl a kork, något som vi inte sett tidigare varken i Spanien eller i Thailand. Kul att hitta något nytt på en marknad. Inte var de dyra heller, 5€. Men men hur lång är hållbarheten på en korklänk? Kan tänka mig att den lätt går av eller smulas sönder! De låg så fint uppradade och såg välgjorda ut så det väckte intresse hos många förbipasserande. 
Här är det utförsäljning av vinterns skodon. Behövs kanske på hemresan eftersom vintern tagit ett nytt grepp om Europa igen. 

Efter våra grönsaksinköp blev det en öl i solen tillsammans med andra svenskar som också var klara med sina inköp. Det hela slutade med ett Churros inköp och kaffe på campingen. Jättebra idé av Berry, tycker vi som inte smakat på detta tidigare. 
Churrosbagaren!
Färska och varma blev dom , bara att skynda hem.

Så gick denna tisdagen. När kaffet väl var urdrucket och alla sex var nöjda med både det ena och det andra fick vi rusa hem och ta in tvätten. En skur kom 1/2 timme tidigare än vad fröken Väder utlovat. Otur mitt i allt trevligt som man kan ha när göteborgare börjar berätta vitsar. 

Nu har vi inte köpt mer WiFi för vi planerar att lämna Portugal endera dagen, eller rättare sagt Albufeira. Troligen blir det ett stopp till i Portugal innan vi reser tillbaka in i Spanien. Har de WiFi på den stellplatsen så hörs vi igen inom kort. 

Till dess njut av livet för det gör vi.
We 4

4 kommentarer:

 1. Peter gillar att ha klockor i alla färger (inga dyra sådana) så det har blivit en del klockinköp på såna här marknader... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. .......... och för Bengt är det en sport att kolla hur länge de går .....

   Radera
 2. Njut på ni! Snart kommer ni hem till kalla norden där värmen aldrig kommer förrön efter midsommar numera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns mycket att se efter vägen

   Radera

Husbilen Helge