onsdag 2 mars 2016

Ett annorlunda inslag på vår resa

Nu har våren verkligen slagit till här nere, då gäller shorts och sollinne på dagarna. Äntligen kan vi plocka fram de där kläderna som har hamnat längst in i lådor och garderob. Jätteskönt!

På stan började man skylta med andra överraskningar, något som vi överhuvudtaget inte hade en susning om. Ja det ska erkännas att vi är ju inte så där jätteintresserade att vi åker land o rike runt bara för att hänga med i händelseutvecklingen. 
Algarve cup - damfotboll på högsta nivå

Detta event utspelar sig på planen intill stellplatsen. Vilken tur, dessutom är det "Entrada Livre" dvs fritt inträde. Strax före kl 15.00 samlades vi svenskar, som för närvarande bor på stellplatsen, för att gå ner till fotbollsarenan.  Startmatch var Danmark mot Canada. Vi ville utgöra en liten hejarklack som skulle heja fram vårt grannland Danmark. Dessutom fanns det drygt ett 20-tal danska HB som parkerat utanför arenan. Kanska blev vi ca 50 personer som hejade på de röd-vita damerna som dock fick spela i blå-vita kläder.
Här hade vi fått låna en dansk flagga

Den yngste danske supporten - kanske spelade mamma där nere på plan .......

Canadas lag startade hårt och pressade danskarna en bra bit in i första halvleken. Nog tycker jag att danskarna hade lite otur med sina skott på mål, det ville sig inte riktigt. Dessutom spelade danskarna mycket tillbaka mot sin egen målvakt vilket vi känner igen från vårt herrlandslag. Tråkig match tänkte många. Men ca 10 minuter in i andra halvlek händer det, 1-0 till danskarna. Nu börjar det likna fotboll och det görs många skott på mål. 

Stolta danska HB resenärer
Matchen slutade med 1 - 0 till Danmark 

Ja det var en kul eftermiddag som vi fick avnjuta. Tyvärr är Sveriges damlag inte med i år. Marta antar vi  spelar för det brasilianska laget och deras matcher går av stapeln i Lagos. En selfies med Marta hade inte varit så tokigt! 

Ha det gött
We 4 

1 kommentar:

Husbilen Helge