lördag 17 september 2016

Men vad har vi gjort den senaste tiden?

Direkt efter Burstnerträffen tog vi personbilen till Tandådalen för ett par dagars njutande av den fina omgivningarna och naturen.
          Det var skogens röda guld som hägrade

Nu tänker ni nog varför åka över 50 mil för att kolla på lite lingon, det finns ju på närmare håll, men det är inte bara lingon man hittar i omgivningen utan även blåbär så här sent på säsongen. Så sammanlagt efter några fantastiska turer i strålande solsken plockade vi 12 l blåbär och ca 20-25 l lingon. Blåbären ligger i frysen i stugan och kommer att bli en del i många härliga blåbärspajer nästa gång vi kommer upp. Lingonen tog vi hem och finns nu i frysen på hemmaplan och kommer att bli sylt allt eftersom. Känns jättebra.

                         Härliga vyer!
Oj, vad det måste ha regnat i fjällen! Så här mycket vatten är vi inte vana att se i detta lilla vattenfall. Men frächt är det med det porlande vattnet och det är lätt att stanna för länge och bara njuta av ljudet. Ska bara tillägga att vi fikade där, för det var så vackert.

Bilden hämtad från nätet. 
Det är ju så här vi är vana vid att se Tandådalen med alla sina skidbackar och skidåkare som njuter av den svenska vintern. Men vi har för längesedan lagt slalomskidorna på hyllan. Det blir endast en och annan längdåkningstur om solen skiner, dvs solen ska skina för att skidorna ska komma fram. 

Däremot är det den här naturen vi älskar, att på sommaren och hösten kunna göra kortare vandringsturer i omgivningarna. Mygg, vadå, de finns bara om man kollar noga!  Vi har dem på avstånd med Mygga! 
Med allt fog i världen har man rätt att bli förvånad när en älg i juli månad kom på besök utanför husknuten. Bra att kameran fanns till hands. Vi har även fått uppleva att isen ligger tunn i slutet av september, spröd men glasklar. Härliga vandringsdagar erbjuds oss när det börjar bli hög luft och solen skiner. Sedan ska vi inte prata om den lycka fjället ger oss med sina otroliga färger. Man kan bara njuta av omgivningen, eller hur?

När det var dax för älgjakten såg vi till att vi for hem och packade Helge för nu var det dax för årets häftigaste mässa, Elmia. Självklart var vi där, men har tyvärr inte hunnit att leverera någon info därifrån. Här kommer dock några smulor. Elmia är en mässa vi inte vill missa och som pensionärer tycker vi att vi har tiden för alla mässdagarna, även om det ibland blir lite stressigt att hinna med allting annat som ska göras. Vad var det nu som intresserade oss detta år, jo Plåtisar. Vilket intresse dessa små bilar har rönt inte bara av oss utan även av många andra mässbesökare. Ibland var det riktigt trångt att försöka få en inblick i inredningen. 
                         Malibu, en Plåtis från Carthago

                                Burstners City Car 2016
                Bilderna har jag hämtat från företagens kataloger. 

Jag tror att det fanns minst ytterligare ett tiotal olika märken att studera. Men det var nog dessa två bilar som vi tyckte hade en snygg inredning. Tänk så bekvämt att kunna köra med en liten 6,40 m bil i små byar och gränder. Men hur ska man få plats med allt som vi kör omkring med idag? Måste nog omskola mig till tusenkonstnär för att lyckas med bravaden att sovra och packa rätt. Men nu är det inte aktuellt att byta bil i år i alla fall, vi får vänta några år eftersom Helge bara rullat i tre säsonger. Skönt att skjuta problemen framför sig ibland. 

När vi vandrar omkring på mässan stöter vi ihop med andra bloggare och tjingsar.  FREEDOM travel, Peter och Helena bjöd in till 
Bilden har även jag lånat av Mats Torebring, hoppas det är Ok!

en Bloggträff på lördag eftermiddag vid sin husbil. Träffen blev mycket uppskattat av alla närvarande, fr vänster Husbilen Helge, dvs Bengt o jag, FREEDOM Travel, Hobby on the Road, Våra Husbilsresor, Husbil Kors o Tvärs och Mats Torebring. 
Vi tackar Peter och Helena för det initiativet. Kanske kan vi träffas även nästa Elmia!  Även Carola Eklund från "Elmias tidning André"  kom förbi och fotade gänget. Kanske blir det en artikel i nästa nummer av den tidningen. Man vet aldrig vad som händer!

Årets mässa var förlängd med en dag, trots det blev det aldrig tråkigt att valsa runt mellan alla montrar. Man träffar gamla vänner och även nya som man får en pratstund med eller till och med fikar tillsammans med. Det är bara att ta vara på de njutbara tillfällena och ha det gött. 

Men nu väntar nya djärva mål för om två eller tre dagar startar vi vår resa till Spanien/Portugal. Vi ska försöka med en avstickare in i de franska alperna. Nu förstår ni mitt intresse för en Plåtis. 

Vi hörs, ha det bra!
We 4

9 kommentarer:

 1. Jätteroligt att äntligen träffas! Vi önskar er en riktigt fin resa ner till Spanien och Portugal nu! Hoppas på rapporter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har vi ett ansikte bakom alla ord, jättekul. Nu börjar dagen D närma sig. Troligen kördes sista tvättmaskinen för några timmar sedan, men kvar att packa, alla kartor o infolitteratur.
   Rapporter kommer bara nätet i de olika länderna fungerar. Hoppas att våra gamla Simkort kan fyllas på annars blir det till att köpa nytt.

   Radera
 2. Jag säger samma som föregående. Jättekul att träffas. När jag fyllde 50 för nästan 20 år sedan, vandrade vi i tio dagar runt om i Tandådalen och Hundfjället. Vi lagade mat på ett Trianga kök och drack vatten ur någon fjällbäck. Det var helt fantastiskt avkopplande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att träffa så många bloggare vid ett och samma tillfälle!
   Ang Sälenfjällen finner vi att vi trivs bäst där på sommaren o hösten. Vintern överlåter vi till barn o barnbarn. Vi kan verkligen rekommendera en tur upp med HB, om inte för att få uppleva gamla minnen. Tyvärr har naturen beskurits då det byggs nya områden hela tiden.

   Radera
 3. Kan bara instämma i kören - så roligt att träffa alla glada bloggare :)
  Ha nu en riktigt härlig resa (som jag sa... jag e inte avundsjuk alls.......)
  Kör försiktigt Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen ett trevligt initiativ av FREEDOM Travel.
   Gunilla snart är det sommar igen och ni ställer kosan till Kroatien, då är det vi som blir avundsjuka!
   Ha det gött på hemmaplan.

   Radera
 4. Kör försiktigt och försök blogga. Väntar på nya inlägg!

  SvaraRadera
 5. Kör försiktigt och försök blogga. Väntar på nya inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du vet att som vuxen måste man rapportera till barn o barnbarn var man är o vad man gör, ha ha
   Så rapporter blir det när vi får tillgång till nät!
   Ha det bra

   Radera

Husbilen Helge