torsdag 29 september 2016

Route Napoleon -Grenoble - Cannes

Vi lämnar stellplatsen och kör mot Grenoble. Perfekt resväder, mulet men ändå 15 gr. Denna dag blir det inte motorväg utan Nationale Route.

För ca 200 år sedan vandrade en Mr Napoleon från Cannes över de franska Alperna. Nu tänkte vi köra den vägen med Helge för att se om vi kan få uppleva hans strapatser. 

Vår PipLisa har nu fått ett nytt namn och heter Rondi eftersom hon inte hinner nämna klart ordet Rondell förrän hon börjar tala om hur man ska köra i nästa rondell. Men alla vet ju att rondellerna i Frankrike är otaliga. Hon har också fått uppgift om att Helge är registrerad för  4,5 ton samt att han är ca 3,25 m hög. I verkligen är han nog bara drygt 3 m, men den inlagda höjden är en säkerhetsventil.  När vi närmar oss Grenoble varnar Rondi för bilar > 3,5 ton. Det är bara att godkänna ny route, vi kom alltså aldrig in på Route Napoleon som börjar strax söder om Grenoble. Det blev dock fin natur och många mysiga småbyar som vi fick passera innan vi strax före La Mure kom in på den riktiga Route Napoleon, N 85.  Missade vi något? Det vet vi inte. 
                 Majsen är nu klar för skörd!
        Alléer finns det gott om på landsbygden
                                        En typisk fransk by med sitt Rådhus

I La Mure låg vi över på en stellplats som vi inte vill kalla för stellplats. Men den finns ändå upptagen i "All The Aires in France"  Således inga koordinater denna gång. Men lite regndropparna bjuder vi på. Vi åker trots allt högt upp i alperna och molnen har gått lågt. 
Dagsetappen blev 21 mil. Det var många uppför och nerför men den här vägen tog lastbilar upp till 7 ton.  Så polisen fick inget extra jobb med vår bil. 

Ha det
We 4

2 kommentarer:

Husbilen Helge