fredag 30 september 2016

Castellanes by

Gårdagens tur blev bara 20 mil men det kan faktiskt räcka när vägen är både kurvig och smal och man känner att vi behöver inte stressa vidare med en gång. Det var som vi sa till våra tyska grannar på stellplatsen på deras fråga, hur länge ska ni vara ute. De häpnade när vi svarade att vi behöver inte vara hemma förrän till Påsk. 

Men innan vi lämnar Castellane tar vi några sköna promenader i samhället då byn är en typisk fransk by. Vi har också tänkt att äta lunch på någon liten restaurang. Men det blev inget av med det för var vi än stannade till satt det bara rökare. Vem tycker att maten smakar när det osar tobaksrök runt omkring en. Neej inget för oss. Det blev rester i HB, grillade kycklinglår o potatissallad istället,  vilket smakade jättebra. Tänk vad bra det har blivit på hemmaplan där rökning inte är tillåtet på många offentliga platser. 
Stellplatsen med tömningsstationen, torget med onsdagsmarknaden som vi besökte för att köpa lite färska grönsaker till vår lunch. 

Staden är inte så stor så det är snabbt rundvandrat. Vi besöker bl annat turistinformationen för att få tillgång till nät. Tyvärr är det så svagt att det inte går att sända iväg något bloggavsnitt. 
Smala gränder finns även här, kyrkan och baguetten m m till lunchen. 
Stellplatsen från andra hållet och byns gamla bro över floden. 
Precis som i Sisteone har även detta samhälle lyckats med att få en majestätisk klippa. 
Klippan är ett geologiskt under i Verdon dalen och har sedan 1933 blivit listat som en historisk plats. Från stellplatsen har vi utsikt över Klippan med pilgrimskyrkan Notre Dame du Roc, som ligger 180 m över byn. Kyrkan uppfördes 1703. Det finns en vandringsled dit upp och det tar ca 30 min, men vi nöjde oss med att kolla in läget från stellplatsen. 

Castellane är porten till Les Gorges du Verdon. Där finns möjligheter till så många olika sporter att välja på, såsom vandring, cykling, bergsklättring, rafting m m.  Det är bara några decennier sedan som området exploderade som ett fantastiskt turistområde. 

Dax att köra vidare!
We 4

6 kommentarer:

 1. Vad trist der är med alla rökare som förstör för andra! Konstigt att det är tillåtet fortfarande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men Frankrike är annorlunda på många sätt!

   Radera
 2. Jaså, får man röka på restaurang i Frankrike? Känns omodernt... Castallane känner vi igen, fint där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får o får fransmännen brukar väl göra som dom vill, eller

   Radera
 3. Vi minns det väl sedan i somras. Vi gick aldrig upp till kyrkan.

  SvaraRadera

Husbilen Helge