tisdag 1 augusti 2017

En tur förbi Grebbestad

Nu lämnar vi Tandådalen och reser hemåt, men innan tänker vi göra ett stopp i Grebbestad hos dottern. Ett salt dopp hägrar och vi hoppas att det blir solsken och varmt. 
Att vänta på att dessa små knotten skulle mogna är inte lönt. Det kommer att ta lång tid och kräver massor av regn. Sedan har vi inte fått den där goa värmen som norrlänningarna har haft i flera veckor. Våra mornar har legat runt 10-12 gr. Nej, vi får vara utan hjortronskörd i år. Så dax att göra något annat. 

Det kändes skönt att Helge var fin från topp till tå och att allt vinterdamm från söderns härliga tur nu var bortskurad.

Vi startar på eftermiddagen så vi räknar med en övernattning längs med vägen. En plats som vi brukar stanna till vid är Hänsjön efter E45 och även denna gång fanns det en ruta kvar till oss när vi kom. 
                    En spegelblank sjö och en klarblå himmel! Vilken dag att resa vidare på! 

Väl framme i Grebbestad välkomnades vi av solsken och lite arbete. Trädfällning och sjösättning av 
den lilla ekan stod på dagordningen. 
          Här rensas trallen från spilld målarfärg. 
Sedan var det sjösättning av Fabolan för Saga o hennes kompis Maja ville fiska makrill. 
                                                     Nu var det häng på draget
                                                              Snart är den i!
                                 Men solen försvann och det började blåsa upp! 

Fisketuren blev inte långvarig då det började regna rejält. Men nu ligger båten förtöjd så det är bara att hoppas på bättre väder, för ut o fiska ska de. 

När vi väl är där, tycker vi om att promenera genom Tanumstrand och fortsätta in till Grebbestad centrum. Vi tar strandvägen för då kan Chivas få springa lös en liten bit. Men när vi närmar oss Tanumstrand gäller det att ha honom bunden för där finns många småhundar som han blir intresserad av. 
                      Norrmännen har landat och det är verkligen taight mellan båtarna. 

Vi traskar vidare och gör nästan alla affärerna i Grebbestad. De erbjuder ju 30% - 50% just nu och jag tror att många är sommaraffärer som kanske inte vill ha något lager kvar över vinterhalvåret. Men några större inköp blev det ändå inte. 
Buskage och träd faller för sågen och Chivas undrar varför. Han konstaterar att hans kissesträllen reducerats på tomten och att han nu måste dra sig lite ut mot skogsbrynet. Men Sofie tycker att buskar som är > 50 år måste ansas och förnyas för att de ska blomma som mest. Chivas hittar säkert nya platser. 

Efter några sköna dagar vänder vi hemåt för där finns också lite att göra. 
Men vi väntar med att ta oss ett dopp. Jag vill nog ha ca 22 gr åtminstone för att det ska passa mig. Sedan såg ni ju att de där otrevliga maneterna har anlänt till badstranden. Inte heller något attraktivt att stöta på när jag badar. 

Ha de gött
We 4
4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Synd ni inte fick några hjortron när ni ändå åkt så långt.

  SvaraRadera
 2. Ja för vi älskar att gå ut på myrarna o plocka hjortron, men men jag har lite kvar i frysen från förra året så hoppas de räcker ett tag. Det är ju så gott med varm hjortronsylt till glass. Kramar

  SvaraRadera
 3. Det är vackert i Sverige! Och rent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket vackert när solen skiner. På de flesta håll är det rent men inte som förr i tiden!

   Radera

Husbilen Helge