lördag 16 december 2017

Campingrundan


 Det är en sak att bo bekvämt med både tvätt- och diskmaskin i en lägenhet. Men vad erbjuds våra husbilsvänner på Grand Canaria? Så vi bad Max o Ann-Helen, som varit med sin husbil här för två år sedan, att guida oss runt så att vi fick se var det är möjligt att campa.  


Vårt första stopp blev på Camping Vargas som ligger mellan Arinaga och flygplatsen på östra sidan.
För att komma hit kör man lättast GC 500.
Receptionsbyggnaden med restaurang och en parkering för inchecningsstopp.
En svenskregistrerad husbil!
Platserna är normalstora!
Toaletterna var kaklade, men toapapper saknades, så det får man ha med sig.
Duschen, hoppsan här gäller det gemensamhetsduschning. Varför inte bygga om till duschbås, jag tror att många skulle uppskatta det. Sedan vad beträffar varmvattnet finns det bara mellan vissa klockslag på morgonen och kvällskvisten. En fördel är att det finns tvättmaskin på stället.
Bildresultat för camping vargas
Tältplats, (bilden hämtad från nätet)
Campingen ligger ca 200 m från stranden och besöks av många surfare och kiters.

Nästa stopp blev i närheten av El Doctoral, men nere vid stranden. Där ligger en grusplan med husbilar som står  gratis. Troligen går det att tömma i en gatubrunn eller köra upp till en BP-bensinstation i samhället. För att få vatten ringer man efter vattenmannen.
Här finns en restaurang där vi stannade till och åt lunch.

Färden gick därefter från Arguineguin till Camping El Pinillo som ligger utefter GC 505.
Tyvärr var receptionen stängd och toaletterna på nedre plan låsta eftersom reparation var på gång. Jag har därför inga bilder på toerna.
Toabyggnaden
Campingen ligger i en ravin omgiven av höga berg och ger därför mycket lä men också en senare morgonsol. Här träffade vi en trevlig norrlänning som stod där med sin stora Niesman husbil. Under 2016 var det kommunstyrelsens åsikt att campingen skulle stängas.  De boende planerade demonstrationer typ "franska bondeuppror" för att få behålla sin camping (enl nätet). Vi besökte den i december 2017 och då var campingen kvar.

Men vi åkte tillbaka till Arguineguin och till den plats där det står ett 100 tal husvagnar och husbilar.

Denna " Canariecamping" med prydligt uppställda ekipage ska enligt anslag stängas 31 Januari 2018. Den ligger nere vid stranden och där finns tömning men inga hygienhus eller annan service.
Jag ponerar att det blivit en kohandling i kommunstyrelsen mellan vilken av campingarna som måste läggas ner.  Båda behövs, men den sista  låg väldigt fint  vid stranden och med all övrig service inom promenadavstånd.

Slutomdömet är att det  inte finns så många campingar på GC:s sydsida att välja emellan. Jag saknar gröna underlag, men marken består ju av lavasten och det är brist på vatten så grusplaner är nog det man får räkna med.  De två campingar som vi besökte har hygienhus o s v även om standarden inte går att jämföras med många av de europeiska. Det finns trots detta många husbilar här, men de står på gator o liknande i olika samhällen.  Fördel GC är dock värmen vintertid!

Ha de gött
We 3
 

6 kommentarer:

 1. Det finns ju många hotell och lägenheter också, att kunna tillbringa sina veckor på :)
  Ha en fin 3.e Advent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och det känns skönt

   Radera
 2. Vi tillbringar nog hellre vistelsen på hotell-lägenheter!

  Ha det gott o tack för visningen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår mycket väl

   Radera
 3. Trevlig resumé över campingmöjligheter här på ön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att alternativ finns

   Radera

Husbilen Helge