fredag 8 december 2017

En sevärdhet i Playa del Ingles

En kväll när vi var ute och gick i blåsten passerade vi shoppingcentrat Kasbah och märkte att det var mycket folk utanför kyrkan som ligger granne med centrat. Nyfikna gick vi fram och fick se att kyrkan var nästan full, för där skulle  vara en aktivitet  "Hela kyrkan sjunger". Eftersom vi befinner oss i Adventstider tänkte vi att vi går in för att höra några vackra adventssånger och slippa ifrån blåsten en stund.
Vi hade tidigare aldrig varit inne i denna kyrka
som har en futuristisk stil och liknar ett skepp.  
Mosaikfönstret ska påminna människorna om att Kristus är världens ljus och medelpunkt.
Altaret är ett stenblock - en klippa. Kristus är klippan

Entren med sina sönderbrutna järnrör föreställer en orgels sönderbrutna piprör och vill rikta vår uppmärksamhet på resonansen som genljuder från en splittrad kyrka.

Detta är den symbolism som möter oss vid entren till kyrkan som är en ekumenisk mötesplats för alla kristna, uppförd 1971.  Timman som sånggudstjänsten varade gick väldigt fort och det annorlunda med den var att besökarna fick välja sångerna.  Musikanter och en spontankör stod för framförandet tillsammans med publiken. Det hela blev en mycket fantastisk glädjetimma för oss. 
Har du inte besökt kyrkan föreslår vi att du kollar in denna mötesplats som erbjuder både skandinaviska tidningar, internet, bibliotek och hembakat bröd i sitt cafe.  Den är verkligen en sevärdhet!
 
Inte nog med det, vi mötte även Eva Karlsson, god vän till oss från Burstnerklubben, som brukar gå dit och lyssna på musiken varje gång hon besöker Playa del Ingles.
Världen är allt bra liten ibland.
Efteråt gick vi och tog oss en korv med bröd som serverades i kyrkans Cafe Träffpunkten och pratade om gemensamma resor o minnen.
Dagen efter var vi inbjudna till Evas hotell, som låg på "första raden" vid strandpromenaden. Vilken utsikt över hela atlanten och alla människor som strosade på strandpromenaden. Tyvärr var det dags för Eva att resa hem efter tre veckors härlig vistelse i solen men hon planerar att återkomma även nästa höst.

Ha det gött
we 3
6 kommentarer:

 1. Visst har vi vart i den kyrkan några gånger!

  Ha det gött......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt vacker trots sin enkelhet!

   Radera
 2. Trevligt att får höra lite Adventssånger. Kyrkan var häftig:)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns ju så många härliga advent- och julsånger .....

   Radera
 3. Hej på er
  Gott att höra att ni har det bra.
  Jag undrar om inte Eva K är från Vänersborg, har sett det i medl.listan.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer hon flyttade ditt för några år sedan ............

   Radera

Husbilen Helge