söndag 3 december 2017

Vem har beställt detta väder

När vi vaknade igår var det väldigt mörkt ute trots att klockan var närmare åtta. Går upp och tittar ut till väster
alldeles mörkgrått och regnet strilar ner över bergen
tittar ut på östersidan mot San Augustin,  och det visar sig att även där är det alldeles grått. Med andra ord ingen sol idag, utan det blir till att hitta på något annat.
Vad är då bättre än att ta fram städgrejorna.
Jag bäddar rent i sängen och kör två tvättmaskiner trots att jag vet att det inte kommer att torka idag när det hänger på balkongen.
Ja ja det får hänga kvar ett par dagar om det inte blir torrt!
Bengt tar sig an Chivas som inte vill gå ut o bli våt om tassarna. Tur att vårt bottenplan ligger under tak så att han kan gå ganska torrskodd där.
Till lunch serverar jag något enkelt men väldigt gott enligt oss, nämligen tomater med mossarella och basilika och slutligen lite crema de balsamico.
Bengt tar hand om alla golven så det blir fräscht i lägenheten.
När vi känner oss klara med allt , så som belöning tar vi fram en chokladkaka "Mousse de Chocolate med Pistachos". Jättesmarrig. Jag kan tala om att den finns att köpa på Lidl, testa den gärna.

Sedan på eftermiddagen var det dags att gå till Max o Ann-Helen, men skulle det regna eller inte under vår promenad till dem?
Taxistationen ligger utanför vår lägenhet, så vi valde att ta en taxi till dem. Väl där blev det lite tilltugg med dricka och vi träffade även Ralf och Louise som bor i San Augustin, sedan gick vi alla 6 snett över gatan och besökte en tysk restaurang.

där max beställt Gefüllte Paprika till alla. Oh, så gott det smakade och alla gästerna på restaurangen verkade verkligen trivas för det hurrades och sjöngs vid borden. En mysig kvarterskrog är vår bedömning, ett ställe dit vi kommer att återkomma till. Tack alla inblandade för en mycket trevlig kväll!

På hemvägen blev det en ny taxitur, men vi kom nog bara 300 m, för sedan var det totalstopp då en ung taxikille kvaddat sin taxibil
Airbagen hade löst ut så vi hoppas att han inte skadade sig alltför allvarligt. 
Vi fick hoppa ur vår taxi och gå och finna en annan! Men hem kom vi till slut!  

Idag på förmiddagen gick vi upp till San Fernando där det varannan söndag är lokalbefolkningens marknadsplats med mycket grönsaker och annat gott.
 
Vi träffade Ann-Helen som var där och fyllde på grönsaksförrådet och när vi var klara gick vi och tog Churros med choklad.
Väldigt smarrigt, men nu har vi testat kanariska churros och de var jättegoda.

Ha de gött
we 3

12 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej som tur var, vi kom på motsatta sidan men vår taxichaufför gick ur bilen och hjälpte den unge killen. Därför fick vi gå vidare.....

      Radera
  2. Håll ut,bättre väder är på väg enl.Yr.no :-)
    Tur ni fick god mat då iaf :-)
    Synd om killen som kraschat men tur att han
    klarade sig rätt väl ändå!

    Ha det gott.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men han var chockad stackaren.... Undrar om det var telefonen som gjorde honom okoncentrerad

      Radera
  3. Ja oväder slipper man inte ifrån vare sig på Kanarieöarna eller här i Sverige. Idag har där emot solen lyst, men endast 0 gradigt. En frisk luft är det och det är inte fel det heller. Nu väntar julstök och julbak, sen slappar vi till jul. Ha det gott och njut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte slipper vi ifrån att städa heller här nere och ofta blir det då caliman yr runt här ofta. Däremot slipper jag julstök och bak vilket känns lite konstigt att inte behöva planera för. Ha de gott o hoppas att isen lägger sig snart hos er.

      Radera
  4. Ni verkar ha funnit er väl tillrätta på Gran Canaria. Härligt att ni trivs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jovisst har vi funnit oss till rätta men jag tror att Chivas saknar de svenska skogarna och möjligheten att få springa fritt ibland. Här vågar vi inte släppa honom pga för mycket trafik.

      Radera
  5. Hej Ingela & Bengan!!
    Jag får uppfattningen att ni trivs därnere. Det är ju skönt! Men erkänn att ni saknar husbilen och resandet LITE grand.
    Vi själva kommer nog inte iväg före Jul. Jag är klar med alla mina hjärt- och pacemakerundersökningar. Men Eva har en hel del kvar. Hon gjorde kärlröntgen i benet igår, men har ju fortfarande artrosoperationen kvar. Om det nu blir av! Vi for ner till Tyskland i fjorton dagar, och fick monterat in en stor gastank (110 liter).
    Julen kommer vi förmodligen att fira hos äldsta dottern i Hallsberg.
    Ha det bra så länge!!! Jack43

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst saknar vi både Helge o resandet. Nätet krånglar så jag skickar ett PM på mobilen till er.

      Radera
  6. Så mycket trevligt ni har gjort!! Tur att inte ni var med i den krockade husbilen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja, tur att killen inte skadade sig så att ambulans fick tillkallas

      Radera

Husbilen Helge