fredag 15 december 2017

Sydöstra Turen


En ny dag där vädergudarna lovat sämre väder uppe i bergen. Vi tar därför en tur utefter motorvägen upp mot Las Palmas men viker av mot Telde ock tänker göra ett stopp där för att titta på de gamla kvarteren och kyrkan San Francisco. Men vi får ingen parkering trots att vi kretsar runt i en kvart. Plötsligt faller regnet och jag tillägger att om vi nu hittar en parkering tänker jag inte lämna bilen.


Bättre att köra vidare upp mot Valsequillo och kolla in naturen lite.
 Vägen kantas på några ställen av jättefina bougenvillor som den här till exempel. GPSen lurar in oss på en smal ravinväg där det varken fanns skyddsräcken eller mötesplatser, tur att regnet avtagit.
 Med hjärtat i halsgropen genom alla hålnålskurvor och serpentinvägar kommer vi helskinade ut till en större väg. Men inte har vi hamnat där vi ville. Vi letar oss ut till en större väg och vänder om och kör mot Agumes istället. Att lita på GPSen och den köpta (norska) kartan går inte, förstår vi. Det är ingen ide att jag beskriver de olika vägnumren vi kört för det finns ingen samstämighet mellan karta, GPS och verkligheten. Tyvärr, tyvärr! 

En intressant plats i Agumes är Templo Parroqula som ser ut som en katedral när man kollar på storleken. Bygget av den påbörjades 1796 men avslutades först 1940.
Den har också en stor kupol som jag inte såg framme vid kyrkan men vid en tvärgata fick jag en bild på kupolen också. Vi vandrar vidare in i de gamla kvarteren som är från slutet av 1400-talet.Här finns smala gator och husen ligger tätt initll varandra. Biltrafiken är i princip obefintlig i dessa historiska kvarter,  jämfört med andra städer här på GC.


 En kaktus i trä betyder konsthantverk till salu.
Här vid torget ligger Tapasbaren som frekventeras av lokalbefolkningen i den här gamla stadsdelen.
Efter denna rundvandring drar vi oss söderut till Arinaga som ligger nere vid vattnet. Här finns det en utmärkt saltvattensbassäng med en fin barnskulptur och träbritsar där det går  att ligga och solbada på.
Arinaga är en gammal fiskeby,  men vi hittade inte fiskhamnen, troligen låg den vid ett annat ställe. Det hade varit härligt att få se de stora fiskebåtarna som går ut dagligen för att fånga färsk fisk till alla restauranger. Däremot fick vi se surfare som hade fantastisk tur för det kom emellanåt  rejäla vågor. . 
Bra att regnet upphörde så att vi fick se oss omkring lite grand och att jag kunde ta några foton. Denna dagen var helt otrolig med alla felkörningar och terpentigvägar uppe i bergen, skönt att dagen trots allt slutade med lite sol och värme.  

Ha de gött
We 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge