lördag 1 oktober 2016

Mot Georges du Verdon

När vi lämnar Castellane kör vi på D 952. Man kan köra både på den vänstra och den högra sidan av dalgången men  på turistbyrån blev vi rekommenderade att ta den högra eftersom den vägen är lite bredare. Trots det blev vi utsatta för ett flertal mycket smala kurvor och hang overklippor. 
                          Tyvärr lite spegelbild med på fotot!
Vi kör vidare till Pont Sublime där landskapet har en helt annan bild än vad man förväntar sig i alperna.  Det är en platå som är ganska vidsträckt och med en vandringsled ner till en välrenommerad bergsklyfta med mycket vattensprut om det inte är sommarsäsong. Även denna gång avstod vi från vandringen. Chivas orkar inte gå så långa sträckor med sina små korta ben. 

Underbara vyer passerar revy utefter vår väg till den lilla byn Ste Croix du Verdon. Det märks att det är slutet på säsongen för det är inte många campingar öppna. Men vi har fått tips om den lilla stellplatsen i Ste Croix de Verdon som är mycket popular bland många olika nationaliteter.  När vi ankommer står där redan en svensk  med två bilar, en Concord och en Smartis. De hade naturligtvis inte kört samma väg som oss utan kom söderifrån och skulle köra runt sjön med Smartisen. Nu börjar mina planer på en Plåtis vackla! 

Vi har det väldigt bra här på vår resa och som kan få uppleva de franska alpernas charm.
We 4 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge