måndag 10 oktober 2016

Äntligen Benidorm

Oj, oj vad det är många mil till södra Europa för att få lite sol o värme. Vi är ju heller inte dom som tar rakaste vägen ner, utan vill gärna passa på att få uppleva historiens vingslag eller naturfenomen. Men nu är vi här och har hunnit att etablera oss på en solig plats. 

I lördags gjorde vi en mycket trevlig utflykt till Albir. Det var den norska keramiken Inger Lise Myrstad som hade marknad i sitt spanska hus med trädgård. Huset var till salu 1982 och Inger Lise föll pladask för husets egenartade utformning. Sedan dess har alla familjemedlemmar tillbringat härliga dagar i Albir. 
Paret bor i Halden och i Albir. Det är i Halden som hon tillverkar sina keramikprodukter och som sedan fraktas med lastbil ner till Spanien. En gång om året anordnar makarna en marknad på sin tomt och då bjuds andra hantverkare in och har möjlighet att sälja sina alster. 
               Inger Lise är 74 år och fortfarande aktiv keramiker. 
Det bjöds på vin m m att dricka och naturligtvis var det levande musik också.  Två kockar lagade paella som kostade 4€ per portion. Smaskigt värre! 
Inte nog med att Inger Lise låter andra hantverkare ställa ut på gården tillsammans med hennes egna produkter. Hon öppnar även alla dörrar till sitt hem som är pyntat med många egna alster men även med olika hantverk som hon inköpt på spanska marknader. 
Atmosfären är speciell i detta fantastiska hus. Förra årets utställning drog över 500 besökare trots att det regnade. Årets marknadsdag bjöd på mycket värme och sol och det var fullt med folk i hela trädgården som bara njöt av alla utställares fina produkter.  Hoppas att utställarna är nöjda med sin dag! 

Senare på kvällen blev det ett restaurangbesök på en av Benidorms många restauranger tillsammans med Unni o Tore som dagen efter skulle resa till Mallorca för en veckas cykling. 
                                        Här packas det ihop för vidare färd! 
                                  Vi önskar dem en trevlig resa och cykelturer

Vi har det skönt hoppas ni har det också!
We 4

2 kommentarer:

  1. Vilket jätteläckert hus! Det hade varit fantastiskt att vara där. Ni upplever verkligen en massa på era turer. Fortsätt så!

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara framme i värmen! och vilken trevlig utflykt! Vi har det fantastiskt varmt och fint på Malta, men snart är det dags att resa hem. (Men vi har upplevt så mycket under den här resan så vi kommer fortsätta blogga om det ett bra tag framöver ... ;))

    SvaraRadera

Husbilen Helge