fredag 7 oktober 2016

Beziers - San Rafael del Rio

Vi kör motorvägen ner mot Spanien och det känns jättebra och räknar med att komma en bit in i Spanien innan vi slår läger. På eftermiddagen ser vi att vi närmar oss en stellplats som vi besökte på nervägen förra året. Vad är då så fantastiskt med den, att vi väljer att stanna till i år igen. Jo vi vet att deras restaurang serverar otroligt god mat o vin. 
        Fiskfilé med en härlig sallad till blev vårt val

Mätta och belåtna kollar vi lite på SVT World, men det är inget att ha denna söndagskväll. OH vad besviken jag blev som missade ett avsnitt av "Follow the Money". 

På måndag skulle vi fortsätta till Benidorm för nu var det bara drygt 30 mil till  Raco Camping. 
Bengt startar HB och ser att en gul lampa lyser på instrumentpanelen. Han tänkte att den kanske slocknar snart, men han känner att bilen har ingen kraft att tala om. Instruktionsboken åker fram och vi ser att det är troligen fel på insprutningssystemet.  Som tur är, är ägaren med personal på stellplatsen otroligt hjälpsamma och ringer till en Fiatverkstad i Vinarosa. Vi åker ca 18km och når verkstaden som 
genast startar upp felsökningen. We have to order a censor fr.o.m. Madrid. Okey sade vi och fick tid kl 10.00 dagen därpå. Helt otroligt att vi hamnade hos en Verkstad som var auktoriserad för Fiat, både vad gäller personbilar och husbilar. 
                                                   N 40 28 03 62  E 0 27 53 27

Det blir till att åka tillbaka till stellplatsen N 40 34 33 E 0 23 36 trots att restaurangen är stängd på måndagar.  Vi får väl ta fram något ur frysen och göra något gott av det. Samtidigt har vi tid att vandra runt i apelsinlundarna, men till vår besvikelse är apelsinerna så gröna, så gröna jämfört med förra året. 
En liten liten gul såg vi. Men reparatörens fötter syns också under bilen.

På några minuter var censorn bytt och vi kunde köra vidare efter att ha betalat ca 300€. 
Äntligen sista anhalten till Benidorm. Glada i hågen att felet nu var avhjälpt! 

På tisdag eftermiddag når vi Raco, där kommer vi att stanna flera veckor och njuta av sol, bad och värme. 
Ha det gött för det kommer vi att ha.
We 4

9 kommentarer:

 1. Vilken tur att felet kunde fixas så snabbt. Vi får nog ta en promenad upp till Raco när vi kommer till Benidorm, verkar ju finnas massor av kändisar just där. Vi kommer att bo på La Torreta, men bara i 12 dagar sen vänder vi hem igen. Har jag sagt att jag längtar till pensionen? :-) Ha det gott o njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ni är så välkomna in på Raco. Tror att vi F N är ca 15 svenskar här + en massa norrmän som vi umgås med. Bra att några jobbar så att vi får vår pension. Ha ha
   Kör nu försiktigt för just nu har spanska polisen en massa kontroller enl en norsk blaska som jag läste idag.

   Radera
 2. Ni hade verkligen tur! Våra god vänner här som bor i Boden på somrarna fick stå i Sverige med bilen i flera dagar i en liten håla. De har nu bytt bil. ��

  SvaraRadera
 3. Ni hade verkligen tur! Våra god vänner här som bor i Boden på somrarna fick stå i Sverige med bilen i flera dagar i en liten håla. De har nu bytt bil. ��

  SvaraRadera
 4. Visst är det väl ändå bra att vi hittar till rätta verkstäderna som kan nåt...när man är på rull:) Vi fick också uppsöka en verkstad i Italien när vår bodelsdörr gick sönder. Då är man glad att man har 2 dörrar på husbilen...så man tar sig in o ut ur bilen:) Tur att det gick bra för er också så ni kunde köra vidare . Ha det fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa visst är det jättebra och ännu bättre när verkstaden ligger på samma ort när problemet uppstår så att man slipper bärgning!

   Radera
 5. Va skönt de kunde fixa den så snabbt! Verkligen inte roligt när det krånglar!!!
  Ha en go fortsatt tur (följer er på håll :-D) Kramar

  SvaraRadera
 6. Gott att det gick bra med bilen, kan ta tid om oturen är framme. Skönt att resan har gått bra och hoppas att Chivas mår bra också, vi bryr oss om hundar vet ni. Imorgon tisdag äntrar vi planet mot Thailand så då får vi följa er där. Ha de gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad skönt för er att komma till sol o värme nu när höstrusket närmar er. Som ni ser har vi det jättevarmt på dagarna och även på nätterna. Antar att det snart slår om.
   Ja man kan tro att bilen börjar bli gammal, men jag tror att Helge blev överansträngd i värmen och i backarna.
   Hälsa nu alla vi känner och hoppas det går bra med huset!

   Radera

Husbilen Helge