måndag 3 oktober 2016

Ste Croix - Beziers

Det regnar ganska rejält när vi kör från de Verdon dalen. Men det gör inget för vi vet att vi kommer att sitta i HB hela dagen för nu måste vi fara vidare mot Spanien. Att passera Marseile kan vålla vissa problem ibland, men det gick utmärkt, inga köer och rätt motorväg kommer fram på GPS:en vid byten av vägnummer. 
När vi närmar oss Montpellier får vi dock samma problem som vi hade förra året. Det verkar helt korkat! En bugg måste orsaka oss allt besvär. Men till slut ser vi en grön skylt med Beziers. Mitt förslag, vi följer den vägen! Sagt och gjort vi närmar oss söderut! Nu gäller det bara att hitta en camping. Jodå det finns i Beziers, Villeneuve-Les Beziers, N 43 19 0 E 3 17 4. Väl framme såg vi att den låg vid Canal du Midi, en kanal som är 25 mil lång och går mellan Medelhavet och Atlanten.  Härligt för vi hade önskemål om att resa runt i dessa trakter, men nu får vi nöja oss med endast byn. 

Var hittar vi Turistbyrån? 
                             Naturligtvis ombord på en kanalbåtKanalen tog 15 år att gräva och var klar 1683. En av de 116 slussar som finns ligger i denna by. Det var kväll så inga båtar låg för slussning. 

När man ser båtarna här i kanalen tänker man på att även Peter o Helena kan kombinera båtlivet med hemmalivet på en och samma gång. Just FREEDOM! 

Dagens etapp blev 34 mil och kändes tung med bergskörningen och Monpelliers strulet. Men nu är det mörkt och vi kommer bara att slappa tills ögonen faller ner. 

Ha det
We 4 

4 kommentarer:

 1. Vad snabb du är i dina inlägg! Jättekul för jag går in o kollar morgon och kväll o är nyfiken på hur ni har det. Åh vad vi önskar att vi kunde gjort samma tripp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi har det bra med möjligheter till nät lite då och då. Tyvärr är det inte så starkt arr vi kan Skypa
   Visst är det roligt att resa men vi saknar er alla därhemma.

   Radera
 2. Oj vad långt ni kommit! Härligt med stoppen på kvällarna som bjuder på promenader, nya ställen varje dag, det gillar jag!

  SvaraRadera
 3. Äventyr! Alltid roligare efteråt nät något har strulat... 😆

  SvaraRadera

Husbilen Helge