söndag 7 augusti 2016

Öresundsbron mot Europa

Nu är det dax att lämna Sverige via Öresundsbron. Dagens etapp är Malmö - Kolobrzeg i Polen. 
Bussen kör samma route som vi brukar ta när vi färjar från Rödby - Puttgarden. Men när vi kör på E47  väljer vår chaufför vägen som tar oss till Gedsers färjeläge. 
Väl ombord på färjan äter vi lunch eftersom färjan tar två timmar innan vi är i Rostocks hamn och det är dåligt med bra lunchställen utefter Östersjökusten enligt guiden. 
Vi lägger mil efter mil på motorvägen och dagens etapp är beräknad till ca 60 mil. Landskapet är flackt och det känns bara som en transportsträcka för att vi ska komma fram till vårt första övernattningsställe. Trafiken flyter dock på lungt och här finns inga Stau pga vägombyggnationer  Vi möter många husbilar men just nu är det inget som vi saknar. Vår resväska står tryggt i bussen och vi har bra säten även i bussen, så det känns fortfarande rätt att åka buss istället för HB.  
                  Vi passerar många "vinnelekor" utefter vägen

Nu är det dax att göra ett stopp för fika. 
Stoppet är på en ordinär rastplats där chauffören och guiden fixar fika till oss resenärer. Plötsligt, en hagelskur drar förbi och alla rusar tillbaka till bussen. Resultatet blir att chauffören knappt får ihop sin stopptid. Vi drar vidare och gör ytterligare ett stopp när vi kommit in i Polen. 
Naturen är likadan som i Tyskland, inga större variationer. Det är E28 som gäller och den del som är motorväg är utmärkt. 

Väl framme i Kolobrzeg är det gemensam middag på hotellet och därefter tar vi en liten promenad.
Klockan närmar sig nio och mörkret börjar falla på. Men vi hinner trots det ner till stranden och får uppleva dess fina sand och atmosfären att vara i en stor turistort med massor av hotell och Spaupplevelser. 
Kolobrzeg har ca 47 000 tusen invånare och är en populär kur- och semesterort. Det finns också olika typer av båtturer att välja emellan. I parken spelade ett jazzband denna kväll och för barnen fanns det karuseller m m, en riktig semesterort med andra ord. 
Vi bodde på Hotell New Skanpol som hade fina rum, pool och gratis Wi-fi. Tyvärr var tiden kort för oss så vi fick inte testat poolen.  

Ha det bra
We 2

3 kommentarer:

 1. Kolobrzeg ser fint ut! Önskar fortsatt trevlig resa! Hälsningar från Piteå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, hoppas bara att de stora städerna Vilniur, Riga och Tallin inte gör oss besvikna

   Radera
 2. Jag tror inte bi blir besvikna, åtminstone inte på Tallin som jag hört skall vara fin.

  SvaraRadera

Husbilen Helge