måndag 23 januari 2017

A daytrip in Sevilla

Vi tog oss en liten promenad in till centrum på lördageftermiddag och konstaterade att staden är full av sevärdheter. 

I vilken ände ska man då börja. 
                                      

De långa köerna både till Katedralen, det var ju söndag, och Real Alcazar var enorma. Mer lämpligt att spara dessa giganter till måndagen. I stället strosade vi runt i centrum på måfå och främst då i El Arenaldelen. 
Först cyklade vi över Gualdalquivir floden och hamnade vid 
Turistbyråns vackra byggnad. Sedan for vi vidare och nådde
  
Torre del Oro som var ett försvarstorn vid floden under morernas tid. Nu är det ett museum med möjlighet att entra tornet som ger en fantastisk utsikt över staden. 

Längre ner på avenyn möter oss ett bekant runt vitt hus som dominerar stadsdelen. Visst, det är Plaza de Toros de la Maestranza, Tjurfäkningsarenan som började byggas på 1760-talet och var färdig 1881 rymmer så många som 14 000 åskadare. Jättemånga enligt mig. Usch ja, jag minns att Bengt o jag var på en tjurfäkning 1970 i samband med en resa till Torremolinos. Fruktansvärt att se!  Men nu var det fråga om ett kulturminnesmärke vi såg idag. 
                                    
Undrar var man kan få se så mycket människor ute  på stan utan att något speciellt är på gång. 

En solig och jätteskön söndag lockar säkert ut många för att få njuta av sol o värme. Vid torgets ena gatuhörn satt vi och åt en god lunch och kunde studera folkvimlet, inte bara folkvimlet utan även alla vackra Byggnadsfasader i lugn och ro.

                                 

Vi hade också turen att få se Flamecodansare på torget Puerta de Jerez. Längre ner på gatan såg vi ett hus med text som vi tolkade som Flamencodansarnas Academi. 

Sevillas charm ger vid handen att det inte räcker med 1-2 dagars besök. Det är tur att stellplatsen har bra service så att vi känner att det är värt att stanna ytterligare dagar i Sevilla. I morgon ska vi försöka att köpa biljetter till Katedralen och det kungliga palatset Real Alcazar. De är värda ett par timmars besök. 

Fortsättning följer
We 4 5 kommentarer:

 1. Väldigt fina fasader på husen!

  SvaraRadera
 2. Så fina fasader, kul med platser där det finns mycket att se o höra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, på resande fot är det spännande att få uppleva något annat.

   Radera
 3. Jätteroligt med dina reserapporter!

  SvaraRadera

Husbilen Helge