fredag 20 januari 2017

Ett vinteraktiigt Sydspanien

Vi lämnar Svedala på onsdag kväll och når Malaga vid 24.00 tiden. Kylan slår emot oss och vi tänker på Helge som står där utan värme. Väl framme vid uppställningsplatsen ser vi att det är bara 3 gr ute och 7 gr inne. Fram med elsladd och på med gasolen för bäddarna är iskalla. Efter någon timma är det såpass varmt att vi vågar oss ner i bäddarna. 

Vid tiotiden på torsdag morgon hade tempen stigit till 10 gr ute och regnet öste ner. Vi gjorde oss resklara och bestämde att vi skulle besöka IKEA först.
                                                Självklart köttbullar till lunch 

Vi köpte på oss lite food och värmeljus för det förstod vi att det kunde behövas i kylan. 

Under dagen ramlade det in meddelanden och bilder från höger och vänster om hur mycket snö det kommit i Costa Brava trakten. Till och med ser vi att Kicki pratar med en snögubbe som någon gjort på Levante stranden i Benidorm 

Vi förstår att vi inte kan åka direkt till Sierra Nevada utan måste avvakta bättre väder. Det blir därför ett stopp i Torre del Mar. Här är det inte lika kallt men däremot blåsigt. Campingarna är fulla, såklart i denna kalla vinter som drabbat Spanien. 
        En bild tagen från stranden i TdM med snöklädda berg i bakgrunden.

Vi står på stranden tillsammans med ett 30-tal HB med olika nationaliteter. Polisen kommer på kvällen och kollar bilarna. De noterar reg.nummret och kör vidare. På fredag återkommer polisen och många HB blir bortkörda. Våra grannar sa att polisen inte varit framme vid vår sida där vi står, två svenska och en tysk HB. Efter vi pratat oss samman blir resultatet, tre bilar kvar. 

Ingen ville köra vidare för vi hade haft mycket sol på eftermiddagen och restaurangerna nere vi stranden hade börjat att förbereda sig för helgen. Grillbrasor tändes, solstolar kom fram med mera 
                        Varför behöva lämna en sån fin miljö! 

Vi avvaktar lördag morgon och gör nog ett marknadsbesök innan vi drar vidare. Eventuellt får vi slopa  våra funderingar på ett Sierra Nevada besök. 

Ha det gött!
We 4

2 kommentarer:

  1. Tur att vi har en vecka kvar innan vi kommer ner, då hinner det bli lite varmare får vi hoppas. Den snön hamnade nog på fel ställe....hade passat bättre här hos oss. Vaknade till dimma idag.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni är på rull igen! Hoppas vädret blir bättre snart för sol vill man ju ha 😊 Kram

    SvaraRadera

Husbilen Helge