torsdag 26 januari 2017

Tredje delen med Sevilla

Dagarna fortskrider och vi känner oss inte färdiga med Sevilla ännu. För att slippa gå vilse bland alla de trånga gränderna som är ganska likartade så kan man ha Googles map framme med kartan över Barrio Santa Cruz. Men det drar ju lite GB! 

Turistbyråns karta över stan är jättebra men gatunamnen är med apotekartext! Svårt att se i mörker o i solsken. 
Fotade kartan med paddan och sedan är det bara att förstora med tummen o pekfingret. Lätt som en plätt att läsa alla gatunamnen och sannolikheten för att förirra sig i gränderna blir noll. 

5.  Plaza de Espana


Nästan granne med katedralen och palatset ligger Plazan Espana (ser ut som en tehuva på kartan) som byggdes i teatralisk stil. Parken anlades som omgivning till 1929 års Ibero-amerikanska utställning och är utsmyckad med kakelplattor målade med regionala motiv. 
Här skulle jag haft ett bra vidvinkelobjektiv för att få med hela huset. Men inte ens på nätet lyckades jag hitta ett foto med hela byggnaden.

Plaza de España är utan tvekan ett av Europas vackraste torgområden och en promenad här eller en båttur är en rekommendation när man besöker Sevilla. 
Jag tror att ca halva byggnaden är med på kortet. Ja då är det stort! 
                                  Två exakt lika torn i varje ände
                                     
                                                                                    Interiörbilder
Det är svårt att ge en bra beskrivning över denna extravaganta byggnad. Vad den används till nu för tiden är en fråga för oss. Men den är otroligt stor o pampig. 

6. Parker
Sevilla är inte någon stenöken med alla sina vackra husfasader. Runt om i de centrala delarna finns grönområden som ger skugga på sommarhalvåret när temperaturen stiger över 30 gr.  Park Maria Luisa är granne med Plaza Espania och Sevilla stad fick marken i donation av prinsessan Maria Luisa i slutet av 1890-talet.
                          Fantastiska skulpturer och bersåer
                                     Stora vattenanläggningar "Prado de San Sebastian" 

I Jardin del Alcazar hittade vi detta stora träd. Det behövs flera Bengt för att omfamna trädet.
7. Tapas

Självklart ville vi ha några goda tapas typ "Aragosastucket" till lunch. Nästan alla barer och mindre restauranger i centro har tapas på sina menyer. Men de har inga färdiga för visning. Är vi bortskämda med Aragosa som har mängder med färdiga där det bara är att peka på de man vill ha. 
Men problemet löste sig smärtfritt. När vi går en gata och stannar till är det någon som ropar Bengt Olsson inne på en liten bar. Även vi stannade och intog vår lunch där, för det var en gammal kollega från Vänersborg som ropade. 
                                  Lasagnen smakade utmärkt och mätta blev vi.

Nu har vi legat 5 dygn på stellplatsen i Sevilla och känner att vi är ganska färdiga med stan, men lite finns kvar att göra och det får bli nästa gång. I stället fåt vi njuta av alla foton som vi har T ex fasader som denna. 

Vi lämnar Sevilla och är oerhört tacksamma att det var vädret som avgjorde att det blev Sevilla i stället för Sierra Nevada. All input som vi har fått på våra vandringar, besök i olika pampiga byggnader har gett oss så mycket kulturell historia, att vi gör som på alla galor som sänts på SVT World.........TACK Sevilla ......

Nu kommer vi att dra vidare och jag tror att det då kommer att handla om gruvdrift.
Ha det gött
We 46 kommentarer:

 1. Men, vad tjusigt! Så avundsjuk jag blir. Du har verkligen lyckats med alla bilderna. Ha det fortsatt trevligt på er tur! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är det inte Sevillas förtjänst, som har så mycket att erbjuda oss! Sedan är jag jätteglad över att paddor o telefoner tar så bra bilder nuförtiden. Men hela tiden ser vi fotografer som går o bär på sina jätteutrustningar, undrar hur deras fantastiska bilder ser ut? Men jag blir glad över en bra telefonbild ( om solen skiner är väl bäst att tillägga).

   Roligt att du uppskattar både foton och Sevilla.
   Kram

   Radera
 2. Såå vackert! Kan några andra städer matcha?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte det ännu. Hoppas att det finns fler i Europa!

   Radera
 3. Åå vilken fin blogg ni har! Så många fina bilder! Ska bli kul att följa er! Lycka till på resan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar och välkommen att fortsätta att läsa om vår resa i främst Spanien och Portugal. Det är där vi söker värmen, men denna vintern har varit riktig kall.

   Radera

Husbilen Helge