måndag 27 juni 2016

Schwarzwald med kurorter

Torsdag morgon och vi reser vidare mot nya mål. Upptäckte att vi inte kommit så långt ner i Tyskland som vi borde. Det blir till att lägga in sexan och köra en hel del  Autobahn för att nå vårt mål Kehl som ligger i utkanten av Schwarzwald, på gränsen till Frankrike, närmare bestämt Strassbourg. 

Det blev 50 mil innan vi kom till stellplatsen i Bad Wildbad. Den kostar 10 € per dygn, el 2€ för 8 timmar och är begränsad till 1 500 W, vatten 1€ för tre minuter (ca 60 l).  Toa-och gråvattentömning  är gratis. 
                                               N   48 44 30 E 008 32 51                
                                                                       
                           Platsen är en kombinerad stellplats och parkeringsplats

Fredag och vi cyklar in till byn. Här finns mycket att se och göra. Stellplatsen ligger i anslutning till en kurpark med fina promenad och cykelstråk samt ett vattendrag som porlar härligt friskt. Grönskan är enorm och det luktar "gammelskog" och luften känns så syremättad 


Det finns gott om parkbänkar att vila sina trötta ben på och det ges även möjlighet att svalka av fötterna utefter promenadstråket. Stillhet och lugn råder i parken, många som promenerar här är kurbesökare från hotellen som tar promenader eller sitter o läser i den vackra parken. 
Jättestora mammutträd finns också, här vid den Engelska kyrkan. Träden ger en skön skugga vid varma sommardagar såsom idag, då vi haft 32 gr. 
 
Nu undrar ni nog varför vi inte besökt ett Thermalbad och framförallt Vital Therme med sina två bassänger, en inomhus och en utomhus. Tråkigt,  men man får inte ha hundar med sig in och pga värmen lämnar vi inte Chivas i bilen. Skulle vi dela på oss, först en sedan den andre, nej det blir inte samma glädje. Att bada Thermalbad med all sin goa värme och bubblor m m är roligast att göra tillsammans. 

Samma sak med Bergbanan, inga hundar. Men här delade vi på oss. Jag åkte och Bengt satt kvar på restaurangen med Chivas. 
Brant så det förslår, men det gick inte så fort. Ett möte blir det också vid upp och nerfart. Utsikten var strålande från utsiktsplatsen. Bergbanan går varje halvtimma och tar 5 min. Väl uppe möts man av ett kvarter med hotell och restauranger. Spårcentralen ligger längre in i skogen och där finns spår från 1,5 km - 11 km och även en mountainbikebana som går ner till byn. Det är bara att välja lämplig längd på sina vandringar. 

Även här blev det två övernattningar eftersom värmen slagit till så rejält. Nej att sitta i bilen kände vi inte för, så hellre en dag till i parken och omgivningarna,  till fots eller by bike. 

Ha det gött
We 4 

1 kommentar:

  1. Banan påminner om den i Hongkong upp till "The Peak" och den i Valparaiso, Santiagos hamnstad.... Alltid kul att komma högt upp och få överblick!

    SvaraRadera

Husbilen Helge