onsdag 29 juni 2016

Vackra vägsträckor i Schwazwald

Lördagmorgon och regnet har öst ner under natten varvat med åska. Temperaturen är nu mera normal 17gr. Vi tar det lugnt för över grantopparna ser vi att solen försöker tränga igenom.
När vi är klara väljer vi att åka ner mot Freudenstadt för att senare köra tillbaka upp mot Baden-Baden på den omtalade Hochstrassen.  Vägen slingrar sig fram mellan dalgångarna och vi njuter av de vackra vyerna vi får se. Trafiken är lättsam och  det märks att det ännu inte är högsäsong. 

Schwarzwald Hochstrasse från Freudenstadt - Baden-Baden går genom ett magnifikt landskap längs berg och kullar och når på sina ställen över 1000 meter. Det är många motorcyklister ute o kör idag eftersom det är lördag och solen skiner. Sträckan är inte så lång att köra men med de vindlande vägarna tar det längre tid än normalt. 

Efter några mils körning är det dax för förmiddagsfikat. Vad är då naturligare än Schwazwaldtåra när man är i den regionen.  Vi byter således ut vår fralla mot en kondisbit.
                  En tårta som inte är lika söt som våra tårtor då de 
                inte har marängbottnar utan bruna sockerkaksbottnar. 

En annan stor skillnad är att den dessutom är fylld med körsbär som dränkts i Kirschwasser som tillverkas i Schwarzwald. Tårtans rätta namn är Schwarzwald Kirschtorte och vi intog den vid ett litet café i en alpliknande stuga. Smakade över förväntan JÄTTEGOTT. Ja körsbär är nog det godaste som finns tycker jag. 
Nästa anhalt på Hochstrassen är Mummelsee, med en vidunderlig utsikt över gröna skogar, berg och dalar. Även här uppe har sovenirbutiker växt fram med diverse sovenirer och traktens egna delikatesser såsom rökt skinka, korv och vedbakat bröd.  För vår del kunde vi inte låta bli att köpa med oss lite skinka. 
                 Denna typ av souvenirer är det svårt att motstå.
Sassbachwalden hälsar oss, en liten populär by, med sina spikraka rader av vinrankor och busshållplatsen i korsvirke. Byn är full med fina korsvirkeshus med blommor i långa rader utanför fönstren. En typisk sydtysk by som man förväntar sig att tyska byar i södra Tyskland ska vara.  Men för att komma dit får man vara beredd på att vägen vid flera tillfällen bjöd på 12% lutningar. Tufft för en tung bil men otroligt vacker omgivning. 

Det blir ånyo en övernattning på en stellplats, nämligen i Baden-Baden. Priset är 12 €. Cyklarna åker fram och Chivas har sin plats i korgen, en plats som han trivs med. 
Vi cyklar runt och upptäcker att stan är full med fina utsmyckade hus. Det märks att det är en kurort, olika språk florerar runt oss. 

                    Som ni ser bjuder Baden-Baden på lite av varje.

Efter att vi cyklat runt i centrum och olika parker beslutar vi oss för att åka tillbaka till stellplatsen. Vi packar ihop och kör drygt 5 mil på motorvägen till Kehl. Väl framme i Kehl tänkte vi köra in på campingen men en bit från campingen har det blivit en stellplats och där ser vi ett par Burstnerbilar som parkerat. Kända ansikten och dessa får även oss att stanna till där. På kvällen blir det glada minnen i repris. 

Kanske kommer vi att köra in på campingen i morgon! 
Ha det gött
We 44 kommentarer:

  1. Ätbara souvenirer är ju ofta de bästa! :)

    SvaraRadera
  2. Det ser så vackert ut! När min syster bilsde genom Europa med sin dåvarande kille för många år sedan sa hon att det var som om man kunde se en osynlig linje mellan Tyskland och Frankrike. På tyska sidan "alles in ordnung" och i Frankrike betydligt stökigare. Är det likadant nu?

    SvaraRadera
  3. Ja det stämmer verkligen, fransmännen är som de är!

    SvaraRadera

Husbilen Helge