söndag 12 juni 2016

The Liebster Award till resebloggare

Ett mail fick mig att gå in å kolla vad bloggen har fått för kommentar på Karlstadinlägget. Vad är detta för kommentar? Vad menar Nilla? Snabbt som attan öppnade jag hennes blogg för att få lite mer info. Det hör till saken att jag inte läst hennes två senaste inlägg pga barnkalas, tvätt, o packning av Helge. Vi förbereder dessutom vår avresa till Tyskland på onsdag eftermiddag  efter att skolavslutningarna är klara för barnbarnen. 

Jo, men nu var det hennes blogg jag skulle läsa för att få svart på vitt. 


         The Liebster Award till resebloggareDetta var inledningen på hennes blogg.

Våra husbilsresor i Sverige och i världen har från Freedeomtravel blivit nominerade att delta i The Liebster Award och de har därefter nominerat oss att delta.  Tanken med nomineringen är att man ska lyfta fram andra resebloggar som man tycker förtjänar mer uppmärksamhet och genom kedjorna hitta nya resebloggar som man får lära känna.  Encouraging,  sprider vi med glädje till alla idoga bloggare. Kan bara nämna att den första awarden var 2011 och den ges bara på internet genom att bloggare nominerar andra bloggare. 

...... så vi tackar Våra Husbilsresor för nomineringen. 

Naturligtvis finns det lite regler att följa men syftet är att man ska hitta nya bloggare Själva la vi upp 2 nya som vi hittade bland de som Våra Husbilsresor nominerat. Jättekul! 

1. Besvara 11 frågor som man fått från den som gett dig Awarden i ett blogginlägg.
2. Nominera 5-11 bloggare som är i samma kategori som du själv (resebloggare) och som du tycker         förtjänar att lyftas fram. 
3. Skriv 11 nya frågor som ska besvaras av dem du nominerat. 

Här kommer våra svar på de frågor som Våra Husbilsresor ställde

1. Berätta om ditt roligaste minne från en resa med eller utan husbil.

Vår första tältsemester 1969 till Italien i en liten WV-bubbla fullastad med campingutrustning, enkel kamera, papperskartor m m. I Gardasjön blev Bengt utskrattad av en italienare för att han tog hand om disken, det blev många kort tagna på Honom av de boende på campingen, you are the campimg's new  Star. 

2. Vilken är din bästa pryl du packar med dig när Du är ute o reser, som du helt enkelt skulle vända om hem för att hämta om du åkt ifrån den. 

Våra Visa/MasterCard kan vi inte vara utan för de underlättar allt när man ska betala, restaurangbesök, alla andra inköp m m. Sedan ligger GPS:en i tur, ett måste att ha med sig då den är fullmatad med kartor, stellplatser, campingplatser o all annan nyttig info för vår resa. 

3. Packar du lätt och tänker att allt finns att köpa bara man har de 3 P-na eller har du med dig allt och varför?

Försöker att ha så lite kläder som möjligt med, men det är ju svårt. Vill vara förberedd för alla typer av väder, tycker inte om att köpa kläder på våra resor, tänk att springa in i en affär, prova o prova. Nej, lägger helst tiden på att  vandra i skog o mark, se historiska platser m m. Sedan av gammal vana packar jag alltid kylskåp/frys fullt med sånt där man ska äta. Tänker att det finns säkert ingen affär dit vi kommer, bra att ha med från början. 

4. Vad är det busigaste du gjort när du varit ute och rest?
Oj oj vad rädda vi blev när en ilsken fransman från flygledningen i Alsace-området beordrade oss att genast bryta vår konversation på våra kommunikationsapparater och ge oss tillkänna. Vi visste inte vad vi gjort!!!. Troligen störde vår frekvens deras kanaler som de använde.  Vi stängde av och la kommunikationsapparaterna i handskfacket resten av resan. Detta var före mobilernas tid. Sedan fick barnen inte under färd prata med kompisarna i den andra bilen. 

5. Om du var tvungen att stanna på ett och samma ställe i tre månader, var skulle det bli? 

Vi älskade Albufeira på vår första övervintringsresa i vintras, trots att stellplatsens hygienutrymme får 0 poäng på en skala från 0-5. Men själva stan med sina många backar upp o ner, gränder, havet, folket, naturen runt omkring, god mat på restaurangerna m m. Tre månader är lite kort tid, ha ha !!!!. 

6. Vad saknar du mest hemifrån när du är ute och reser och varför.

Reser man med HB har man möjlighet att ta med nästan allt man vill. Men några begränsningar finns ju. Barn o barnbarn får inte plats. Det vi upplever på våra resor vill vi att de också ska få uppleva. Klart att det går att återberätta men själva intensiteten av vår upplevelse tror jag blir försvagad. 

7. Om man kunde resa i tiden, till vilket år hade du rest då och varför?

Vår första resa till Kroatien med kompisarna 2001 tror jag att det var. Båda hade köpt nya husbilar, samma märke o storlek så de väckte stor uppmärksamhet på Istrahalvön. Vi fick T o m frågor om var vi hade "rent dem". Men kul hade vi och det kristallklara vattnet fick besök av två medelålders herrar som köpt cyklop som de knappt visste hur de skulle användas. Det var mycket skratt o stoj den resan. 

8. Vilka är dina/era tre bästa resmål i Sverige och vad är det bästa med dem?
1. Bohuslän med makrillen, tänk att få ge sig i kast med de sprattlande fiskarna och vilken härlig middag det resulterar i senare. 
2. Sälen med all hjortronplockning, därefter blåbären och till sist lingonen. Men skidåkningen då, hur står det till med den? Nja den har vi lagt ner, åker bara om solen skiner en vacker påskdag och då blir det på tur som man säger. Bättre att få ihop desserten! Tänk en härlig blåbärspaj. Finns alltid bär i frysen. 
3. Skåne, bron o torgen i Malmö så kontinentalt, längtar nu när jag skriver. Åh Österlen med sina gula fält o åkrar, havet som alltid är så kallt men man slipper maneterna. 

9. Vilka är dina/era tre bästa resmål i Europa och vad är det bästa med dem?
1. Köpenhamn, Nyhavn med atmosfären och en god lunch, folkvimlet m m
2. Budapest med En tur på Donau i kvällstid, alla vackra byggnader, den goda maten m m
3. Kroatien med sin sol, värme, härliga bad mycket att se o göra.

10. Vilken är din drömresa just nu? 
Har i dagarna bokat en bussresa (Helge får vila), Baltikum runt på 9 dagar, eftersom jag (Ingela) fyller jämt som man säger. Detta måste väl vara min drömresa eftersom vi bokat den! 

11. Vem eller vad inspirerar dig att välja vart nästa resa går till
Vår resa i vintras gav oss så mycket i upplevelse att vi planerar att göra om det till vintern. 


Resebloggar som vi nominerar:
1. Pensionärsvil(l)an
2. Ulla och Torgny på tur
3. Bosse o Gerds resor
4. Vårt husbilsliv 
5. Ingrid, Thomas och Husbilen 

Vi hoppas att vi genom dessa fem får tips på nya resebloggare som delar med sig av sina upplevelser.

Och här kommer våra frågor:
1. Din/er bästa  husbilstur och varför
2. Varför har ni valt husbilsresande som ett alternativ
3. Vilka 3 platser i Sverige prioriterar ni och varför
4. Vilka 3 platser i Europa prioriterar ni och varför
5. Vad har gett er den mest spännande upplevelsen
6. Vad har gett er den värsta upplevelsen
7. Vad kan ni inte resa utan och varför
8. Vilket land har den bästa maten o varför
9. En plats som ni inte vill återkomma till o varför
10. Vart ställer ni kosan nästa gång och vad förväntar ni av den ....
11. Camping, stellplats eller frikamping vad prioriterar ni och varför.  

Good Luck säger vi!

10 kommentarer:

 1. Så roligt att läsa dina svar!!!
  Den här "awarden" var ju bättre än jag först trodde!!!
  Ser framför mig Bengt med disken där i slutet av 60-talet :-D
  Italien är väl knappast känt för att vara jämställt så tidigt ;-)
  Ha en go Tysklandstripp!!
  Vi räknar ner till midsommar - shit va långsamt det går!!!
  Ha de gott Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att ni också hakade på och roligt att läsa era svar! Man "lär känna" bloggare lite genom såna här frågor märker jag, haha. Kul med campingen och disken på 60-talet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, men med lite nostalgi blir mycket roligt

   Radera
 3. Grattis till awarden. Alltid kul att läsa svaren på frågorna och få lite tips

  SvaraRadera
 4. Trevligt, och grattis! Grattis även i förskott till den stora dagen! Massor med kram!

  SvaraRadera
 5. Fråga 7 har vi sköna minnen ifrån. Vi har nog varken förr eller senare skrattat så mycket, och bilarna var fina. Ha en bra resa.

  SvaraRadera

Husbilen Helge